Persoonlijke kwaliteiten: luisteren, vertalen en teruggeven

Foto: Allard Willemse

Als het op kennis vergaren aankomt, ben ik een omnivoor en van veel markten thuis. Ik studeerde aan de Erasmus Universiteit Nederlands Recht en Sociale Wetenschappen en studeerde in 1995 af in de Historische en Kunstwetenschappen. Vervolgens werkte ik bij verschillende overheidsorganisaties in uiteenlopende sectoren als beleidsadviseur, informatie- en projectmanager. Ik ben goed bekend met de gemeentelijke overheid, openbare orde & veiligheid, gehandicapten- en jeugdzorg, bibliotheek & documentatiesector.

Ik luister, vertaal en geef de kern van ieders verhaal weer terug. Ik breng eenvoud en overzicht in complexiteit; ik maak zware kost (eindelijk) makkelijk verteerbaar.  Dat is waar ik me iedere dag voor inzet en nog steeds verder in bekwaam. Mijn teksten zijn het samengebalde resultaat van een proces dat ik met mijn opdrachtgevers doorloop. Ik schrijf vanuit de overtuiging dat een toegankelijke strategische tekst bijdraagt aan trefzekere besluitvorming, heldere (interne en externe) communicatie, het geheugen en een bestendige ontwikkeling van organisaties. Daarom richtte ik in 2007 mijn bureau voor tekst & uitleg ‘Schriftelijk’ op. Sindsdien breng ik mijn brede interesse en vaardigheden bij uiteenlopende opdrachtgevers in de praktijk.

Naast beleids-, project- en visiedocumenten, schrijf ik in opdracht aan (jubileum)boeken, brochures en webteksten, leid ik projecten, voer ik kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit en lever ik incompany schrijftrainingen en/of -coaching.

Voor twee uitgeverijen schrijf ik fictie en non-fictie. In april 2018 verscheen mijn historische roman Dubio bij Uitgeverij Q (inmiddels Volt). Daarvoor schreef ik Het Kinderknipboek en Kind in Balans voor uitgeverij Forte.

Voor een gedetailleerd persoonlijk profiel, zie: linkedIn.

Meer weten? Voel je vrij om contact op te nemen voor een oriënterend intakegesprek.