Persoonlijke kwaliteiten: luisteren, vertalen en teruggeven

Als het op kennis vergaren aankomt, ben ik een omnivoor en van veel markten thuis. Ik studeerde aan de Erasmus Universiteit Nederlands Recht en Sociale Wetenschappen en studeerde in 1995 af in de Historische en Kunstwetenschappen. Vervolgens werkte ik bij verschillende overheidsorganisaties in uiteenlopende sectoren als beleidsadviseur, informatie- en projectmanager. Ik ben goed bekend met de gemeentelijke overheid, openbare orde & veiligheid, gehandicapten- en jeugdzorg, bibliotheek & documentatiesector.

Ik luister, vertaal en geef de kern van ieders verhaal weer terug. Dat is waar ik mezelf tijdens mijn werkzame leven steeds verder in heb bekwaamd. Tekstschrijven liep daar altijd als een rode draad doorheen, vanuit de overtuiging dat een toegankelijke strategische tekst bijdraagt aan de ontwikkeling en besluitvorming van een organisatie. Dit levert trefzekere besluitvorming op, ondersteunt de (interne en externe) communicatie en borgt bovendien het geheugen van de organisatie. Daarom richtte ik in 2007 mijn bureau voor tekst & uitleg ‘Schriftelijk’ op. Sindsdien breng ik mijn brede interesse en vaardigheden bij uiteenlopende opdrachtgevers in de praktijk.

Naast beleids-, project- en visiedocumenten, schrijf ik in opdracht aan (jubileum)boeken, brochures en webteksten, leid ik projecten, voer ik kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit en lever ik incompany schrijftrainingen of -coaching.

In april 2018 verscheen mijn historische roman Dubio bij Uitgeverij Q. Daarvoor schreef ik twee non-fictie boeken voor uitgeverij Forte.

Voor een gedetailleerd persoonlijk profiel, zie: linkedIn.

Meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.